Troian Bellisario

Troian BellisarioTroian Avery Bellisario 1985. október 28án született Los Angelesben, a híres producer Donald Bellisario és Deborah Pratt lányaként.
1988-ban, 3 évesen debütált a ’Last Rites’ című filmben. Ezután több sorozatban is láthattuk vendégszereplőként, úgy mint a Quantum Leap-ben (- Az időutazó), a Tequila és Bonettiben, a J.A.G.-ben, az N.C.I.C-ben, Az igazság napjában. Ezenkívül 1998ban Ashley és Mary-Kate Olsen mellett szerepelt az Anya kerestetik című filmben.
A University of Southern California School of Theatre (kb. nyugat-kaliforniai egyetem színház szaka) egyetemen tanult. Ezalatt az idő alatt olyan szerepekben volt látható, mint a ’Rosencrantz and Guildenstern are Dead’ (Rosencrantz és Guildenstern halott), ’The Suicide’ (Az öngyilkosság) és az ’All’s Well That Ends Well’ (Minden jó, ha vége jó).
2010-ben játszott a Peep World és a Consent című filmekben.
Az igazi hírnevet azonban a Pretty Little Liars hozta meg neki, amelyet 2010. július 8-a óta vetít az ’ABC Family’. A sorozatban Troian alakítja Spencer Hastinget.
Érdekességek:
- Több féltestvére is van: David Bellisario (producer), Leslie Ingham, Julie Watson, Nicholas Bellisario (színész), Michael Bellisario (színész), Sean Murray (színész), Chad W. Murray (producer)
- Az ’Unspoken’-ben Troian egy leszbikus lányt alakít.
- Nagy rajongója a ’The Hunger Games’, azaz Az éhezők viadalának.
- Tud gitározni.
- Nem szereti se Justin Biebert, se a Jonas tesókat.
- AZ N.C.I.S két epizódjában is láthattuk, amelyekben Sean Murray(Timothy McGee) testvérét alakította.
- A ’Quantum Leap’ egyik epizódját Donald Bellisario írta ’A Portrait for Troian’ címmel, amelyben Troian-t Deborah Pratt játszotta.
- Van egy különleges nyaklánca, amit mindig magánál hord.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése